From Eita starts dozens of possible excursions of varied difficulty and to suit all tastes: the history documented by the writings of George Sinigallia, a pioneer who discovered peaks and location of these valleys, remembered by a monument at Eita which dates back to 1906.
From these ancient alpinist we find driving directions that are still current and invite the visitor to explore these mountains:

Eita è centro di numerose e svariate ascensioni, offre agli alpinisti un ricovero che, a paragone d'altri, è una vera reggia; tutte le comodità non disgiunte da grande modicità dei prezzi. Infine montanari simpatici e graziosi profili di splendide montanare, cosa volete di più?
Giorgio Sinigaglia bollettino Cai di Milano 1897

Il panorama della Valle, d'inverno e d'estate, colle vette e i versanti a nord ricoperti di neve, destava veramente meraviglia, come pure sempre ci sorprendeva l'attività che regnava nella Valle popolatissima. Ad ogni istante s'incontravano sulla mulattiera, uomini e donne, queste nel loro pittoresco costume, e bestiame e carichi di legna o di fieno.
Giorgio Sinigaglia bollettino Cai Milano 1896

View all excursions to the following link:

http://sentieri.cmtirano.so.it/intro/mappa.html

 

 

CLIMBS AND CROSSINGS:

to Malghera from Vermolera Pass (5 Hours)
to Rifugio Dosde' (3.30 Hours)
to Albergo Viola from Verva Pass (3.45 Hours)
Cima Orientale del Lago Spalmo (3291 mt - 4.30 Hours) - easy
Sasso di Conca (m. 3150 4.30 Hours) - easy
Punte dei Sassi Rossi (3120 mt - 4.30 Hours) - moderate difficulty
Pizzo Dosde' (3280 mt - 4.30 Hours) - easy
Cima di Piazzi (3439 mt - 5.45 Hours) - easy
Sasso Maurigno (3062 mt - 4.45 Hours) - easy
Cima del Redasco (3139 mt - 4.30 Hours) - moderate difficulty
Arnoga - easy
Livigno - moderate difficulty
Malghera - moderate difficulty
Biancadino - moderate difficulty

Rifugio Eita - Località Eita - Val Grosina - 23033 Grosio (SO)

Tel. 0039 338.2782447 - Tel. 0039 347.6722485

Copyright © 2013 - Fabbriceria di Eita - P.IVA 00177190147

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more.